Velkommen

Velkomstmappe

Andre språk (virker ikke ennå): – PolskaLietuvaEspañolFrancaisRomânăLatviaDeutschEnglish

Fagorganisering er nøkkelen til et mer seriøst, trygt og verdig arbeidsliv med ei god lønn å leve av! Det er de mer enn 900 000 LO-medlemmene hvorav 160 000 i Fellesforbundet som sikrer at vi er verdens beste land å bo og arbeide i, og vi ønsker deg velkommen som deltaker i dette viktige arbeidet.

Kontingenten er 1,6% av all brutto lønn. I bedrifter med tariffavtale/trekkavtale trekkes kontingenten direkte av lønnen. Der det ikke er avtale sender forbundet ut faktura direkte til deg – bruk gjerne e-faktura/avtalgiro.

Jobber du på en bedrift med tariffavtale har du normalt rett på AFP fra og med fylte 62 år. Dette utgjør normalt noen ti-tusener per år i ekstra pensjon. Les gjerne disse artiklene.

Husk at du har rett til å trekke av fagforeningskontingenten på skatten i henhold til skattereglene.

Bruk gjerne våre hjemmesider og bruk veldig gjerne vår klubbmappe/verktøykasse som gir svar på mange spørsmål.

Du har som medlem følgende forsikringer fra dag en: Kollektiv hjemforsikring (innboforsikring), Grunnforsikringen og Ulykke Fritidsforsikring. Hvis du har innboforsikring et annet sted bør du vurdere å si den opp. Se mer på LO favør eller ring 416 06 600. Det gjelder egne regler for elev- og studentmedlemskap.

Husk at en må være hovedmedlem og ha vært medlem i minst 3 måneder for å ha rett på bistand i saker.

Vi er ikke tankelesere så ta kontakt når du lurer på noe. Ta først kontakt med klubbtillitsvalgte på bedrifter med tariffavtale. I andre bedrifter kontakt oss i avdelinga.

Her er Forbundets vedtekter og avdelingens lokale vedtekter. Den enkelte bedriftsklubb har også vedtekter.

Vi registrerer personopplysninger i tråd med vedtekter, norsk lov og saksorientert behov og samtykke til dette gis ved innmelding, les detaljene her.

Med vennlig hilsen!

Bjørn Gottschlich, Leder